Tjestenina u umaku od šampinjona


500 g šampinjona
1 mali luk
200 ml vrhnja za kuhanje
200 ml vode
2 žlice oštrog brašna
sol, papr, eventualno žličica vegete
50 ml bijelog vina
400 g tjestenine


- Šampinjone očitstiti od nečistoće (gljive se inače ne bi smjele prati pod vodom nego samo četkati) i narezati ih na četvrtine.
- Za tjesteninu zagrijti vodu, pa kada prokuha posoliti i ubaciti u ključalu vodu tjesteninu.Kuhati do željene tvrdoće/mekoće
-Na malo ulja pržiti sitno sjeckan luk par minuta. Dodati tada šampinjone, promiješati i pirjati 5 minuta. Gljive će tada pustiti dosta tekućine. Povremeno promiješajte i pustite da tekućina ispari. -Tada dodati vino, začiniti po ukusu pa pirjati daljnjih 10 minuta. Dodati vodu, pustiti da provri još jednom pa odmah zatim umiješati vrhnje za kuhanje u kojem ste razmutili brašno.
-Pustiti da se sve skupa lijepo poveže i kratko prokuha.
- Na kraju možete posipati sjeckanim peršinovim listom ili vlascem.
Poslužiti uz kuhanu tjesteninu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Downov sindrom

Downov sindrom (DS-DownSyndrome) je najčešći genetski poremećaj koji nastaje uslijed viška jednog kromosoma ili dijela kromosoma u jezgri s...