Piletina u lisnatom tijestu

Piletinu izrezati na kockice, začiniti, popeći  na ulju. Kada je pečena, izvaditi je iz tave, pa u istom ulju popeći sitno sjeckan luk i šampinjone. Posoliti po ukusu. Kada bude gotovo, u tavu vratiti piletinu pa na tihoj vatri peći sve zajedno
U posudi izmutiti dva jaja, pa dodati vrhnje za kuhanje. Sve sjediniti, pa preliti smjesu u tavi. Sve zajedno peći nekoliko minuta i onda skinuti sa vatre.

Lisnato tijesto razvaljati što tanje, i od prilike u obliku vaše posude za pečenje.

U vatrostalnu posudu sipati smjesu iz tave, pa prekriti lisnatim tijestom. Peći 30 minuta na 200 stupnjeva. Kada je pečenje od prilike na pola, onda izmutiti preostalo jaje i premazati lisnato tijesto. Vratiti nakon toga odmah u peć da se ispeče do krja.

Nema komentara:

Objavi komentar

Downov sindrom

Downov sindrom (DS-DownSyndrome) je najčešći genetski poremećaj koji nastaje uslijed viška jednog kromosoma ili dijela kromosoma u jezgri s...