Nutella cheesecake

Sastojci:

250 g McVitie’s Digestive keksa
75 maslaca sobne temperature
100 g prženih, sjeckanih lješnjaka
400 g Nutelle
500 g krem sira
60 g šećera u prahu
Priprema:

Lješnjake kratko tostirajte u pečnici, ohladite ih i grubo nasjeckajte.

Kekse zajedno s maslacem sameljite u blenderu pa im dodajte žlicu Nutelle i tri žlice lješnjaka i nastavite miksati dok ne dobijete finu mrvičastu smjesu.

Smjesu utisnite u okrugli kalup za pečenje (Ø=28 cm) i stavite u hladnjak da se hladi. Izmiksajte krem sir pa dodajte šećer u prahu i ostatak Nutelle. Sve dobro izmiksajte i stavite na pripremljenu podlogu. Vrh kolača ukrasite preostalim sjeckanim lješnjacima.

Kolač prije posluživanja ostavite u hladnjaku najmanje četiri sata.

Nema komentara:

Objavi komentar

Downov sindrom

Downov sindrom (DS-DownSyndrome) je najčešći genetski poremećaj koji nastaje uslijed viška jednog kromosoma ili dijela kromosoma u jezgri s...