Slim

Jutros je na odjel intenzivne njege u UKC TUZLA primljen EMIR Z. nakon što je u Bingo City Centru pokušao obući hlače. Slijedom tragova i izjava svjedoka saznali smo da je korpulentni Emir (34g, 76kg) pokušao obući novi model slim hlača, što je budimo realni ravno ulasku BiH u EU. Frizerka koja je zaposlena na odjelu intenzivne njege nam je rekla da su u pomoć pozvani vatrogasci koji su nesretnog Emira sat vremena oslobađali teških modnih okova. Majka i sestra koje su vodile gariba u kupovinu, kažu da je sve pošlo po krivu kad su prije Binga ušli u Omegu.
- Tu smo vjerovatno ostali bez pameti kad smo vidjeli cijene trećih kopija sportske odjeće. Mi smo osjećale vrtoglavicu i mučninu te smo odmorile u Restoranu dok je Emir nepromišljeno i bez nadzora odmah pokušao obući slim hlače. Zajedno nas je hitna preuzela, nas kad smo platili račun od kahve u Restoranu a njega u pripijenom jeansu.
Glasnogovornik bolnice kaže da ovo nije prvi slučaj da pomažu žrtvama mode. Prije 10 dana na UKC je primljen mladić kojem su šljokice sa majice iz Terranove upale u oko. Sreće nije imala ni djevojka iz Kalesije koja je primljena sa prostrijelnom ranom u krznenom prsluku koju je zadobila kada ju je lovac zamijenio za vepra.
Ovim putem apeliramo sve muškarce da se ne daju navesti na probanje slim modela ako imaju više od 70kg jer ugrožavaju svoje zdravlje i zdravlje ljudi koji ih moraju gledati u tome. Također, djevojke iznad 80kg ne bi smjele biti u krznu da ne bi popunile sobu sa trofejima nekog lovačkog društva.


Nema komentara:

Objavi komentar

Downov sindrom

Downov sindrom (DS-DownSyndrome) je najčešći genetski poremećaj koji nastaje uslijed viška jednog kromosoma ili dijela kromosoma u jezgri s...